Stäng sök
Tranås logotyp

Aktuella projekt

Tranås växer! Flera nya etableringar av företag är på gång och spännande bostadsprojekt pågår runt om i kommunen. Här hittar du några av alla de projekt som pågår just nu.

Bild på kommande höghusbygge i hamnen

Coworking-space byggs mitt i stan

Just nu satsar Tranås på att bygga ett supermodernt coworking-space mitt i stan. Bara ett stenkast från tågstationen ska den 5 000 kvadratmeter stora mötesplatsen byggas. En mötesplats där entreprenörskap, innovationer och idéer samlas under ett och samma tak.

Här kommer bland annat att finnas såväl öppna arbetsytor och slutna mötesrum, lounger och en inspelningsstudio. I anslutning finns tillgång till hotell, spa, restaurang och café – allt för att skapa en så attraktiv kontorsplats som möjligt. Projektet drivs av Wigénsgruppen i samarbete med Tranås United.

Läs mer om hur Tranås bygger en ny mötesplats för näringslivet

Bild på kommande höghusbygge i hamnen

Hamnparken — nya lägenheter vid hamnen

Det förra höghusbygget i Tranås hamn blev en succé. Nu följer Erik Hemberg Fastighets AB upp detta genom att uppföra ytterligare ett hus i liknande stil. Det nya huset blir på sex våningar med fyra lägenheter på varje plan. Lägenheterna kommer att bli 2:or och 3:or i samma utförande på varje våning och stora inglasade balkonger. Längst ner i huset blir det ett souterrängplan med förråd samt tillgång till en mysig uteplats.

Läs mer på Erik Hemberg Fastighets AB webbplats Länk till annan webbplats.

Tomter Norraby Fyra.

Norraby fyra — Byggklara tomter nära skog, sjö och golfbana

Ett stenkast från Tranås golfbana och med skogen och sjön Sommen runt knuten, utvecklas nu bostadsområdet Norraby med en ny etapp. Just nu pågår markarbete för fullt i området Norraby fyra. Området innehåller 29 småhustomter och 4 tomter för flerbostadshus. På de 4 tomterna för flerbostadshus har flera företag lämnat in intresse för byggnation.

Läs mer om projektet Norraby fyra

Flygbild över ett snötäckt område med ledig mark.

Höganloft — ett nytt industriområde växer fram

På Höganloft pågår just nu Tranås största byggprojekt till ytan räknat. Här förbereds ny industrimark som är en viktig pusselbit för Tranås fortsatta utveckling. I samband med utbyggnad av området och företagsetableringar i Höganloft har Tranås Energi beslutat att förse området med fjärrvärme eftersom de får ett antal nya kunder som har bestämt sig för denna miljövänliga energikälla.

Projektbild från biltvätten Wash world.

Ny biogasmack och biltvätt

På tomten Valen mittemot Lidl är flera nyetableringar på gång. Först ut är biogasmacken från Småländska bränslen som öppnade i september 2021. I anslutning till biogasmacken kommer biltvätten Washworld erbjuda ett miljövänligare sätt att tvätta bilen på. Här kommer det även att finnas möjlighet att ladda sin elbil.

Läs på Småländska Bränslens webbplats Länk till annan webbplats.

Läs mer på Wash Worlds webbplats Länk till annan webbplats.

En kaffemugg från Espresso house.

Espresso House öppnar på Storgatan

I Tranås gillar vi att fika! Nu har stans caféer fått tillskott av ytterligare ett trevligt häng utmed Storgatan. Espresso House öppnade precis vid torget i mitten av oktober.

Konceptritning över snabbmatsrestaurang Sibylla.

Sibylla öppnar med ny konceptrestaurang

Nu är det klart att Sibyllakedjan öppnar en ny konceptrestaurang i Tranås 2022. Det blir en drive in-restaurang på tomten Valen mitt emot Lidl, ett område som blir en modern serviceplats både vad gäller miljöbränsle, elbilsladdning, tvätthallar och snabbmat i och med Sibyllas etablering.

Kontakt

Näringslivsbolaget Tranås United

Birger Boström, näringslivschef
E-post: birger.bostrom@tranasunited.se
Telefon: 070-305 06 09

Senast publicerad: