Fiska

I Tranås finns det flera goda möjligheter till fiskelycka, du kan fiska i sjön Sommen eller i Svartån som ringlar sig genom centrala Tranås.

Ge dig ut på fisketur i Tranås

Gädda, gös, abborre, regnbåge, röding – få områden i Sverige bjuder på ett så rikt och varierande sportfiske som trakten kring Sommen. Vår mest berömda å ur fiskesynpunkt är Svartån. Här kan varje metare känna sig hemma och fiska efter abborre, färna och sarv. Föredrar du flugfiske finns det chans att få både regnbåge och andra arter på kroken.

Läs mer om sportfiske med guide på Fishing in Swedens webbplats Länk till annan webbplats.

Fiskesjöar i kommunen

Sjön Sommen är den största sjön i Tranås kommun, men det finns också fiskemöjligheter i Svartån som ringlar genom Tranås stad. Det finns också många andra mindre sjöar runt om i kommunen.

Läs mer om sjöar och fiskemöjligheter i Tranås kommun på Naturkartan Länk till annan webbplats.

Fiskeregler

Innan du ger dig ut och fiskar är det viktigt att du har koll på vilka regler som gäller kring fiske. Det gäller bland annat när du får och inte får fiska samt vilka vattendrag och sjöar som godkända att fiska i.

Läs mer om de regler som gäller på Länsstyrelsens webbplats Länk till annan webbplats.

Fiskekort

För att fiska i de vattendrag som finns i kommunen behöver du köpa fiskekort. Besök turistbyrån Tranås direkt för stt köpta fiskekort till Illern, Sommen, Strånna, Svartån och Trollsjön.

Köp fiskekort via ifiskes webbplats Länk till annan webbplats.

Fiske i Jönköpings län

Intresset för fritidsfiske är av betydande storlek i såväl Sverige som Jönköpings län. För att förenkla för alla som vill komma ut på fiske finns nu all väsentlig information om fritidsfiske och fisketurism i Jönköpings län samlad på ett ställe. På sidan hittar du information om fiskekort, båtramper, fiske från land, båtuthyrning, fisketips och mycket mer. Informationen hålls ständigt uppdaterad och utvecklas i takt med att nya kunskaper samlas in.

Läs mer om allt du behöver veta om fiske i Jönköpings län Länk till annan webbplats.

Kontakt

Turistbyrån Tranås direkt

E-post: tourist.office@tranas.se
Telefon: 0140-687 90

Senast publicerad: