Kyrkor

I Tranås kommuns finns det flera intressanta kyrkor och den äldsta är Säby kyrka som härstammar från 1100-talet. Kyrkorna är historiska byggnader med vackra målningar och en intressant historia.

Säby kyrka

Säby kyrka är en vacker medeltidskyrka med anor från 1100-talet. Kyrkan är välbevarad och har restaurerats i omgångar, bland de mest bevarade delarna är altarprydnaderna och en pietábild. Predikstolen har 14 olika skulpturer från 1600-talet och dessa är bland de mest intressanta arbeten i Sverige från den här tiden. Det finns möjlighet att boka guide av pastorsexpeditionen eller så kan du lyssna till en kassettguidning på flera språk för att få mer information.

Läs mer om Säby kyrka Länk till annan webbplats.

Tranås kyrka

Tranås kyrka har funnits sedan år 1939 och är utformat efter den fornkristna basilikan. Kyrkan är i en orange kulör och har ett högt torn samt två lägre delar. Kyrkan pryds av flera motiv som föreställer bibliska motiv som exempelvis Jesu korsfästelse, Jesu himmelsfärd och Petrus med nyckeln.

Läs mer om Tranås kyrka Länk till annan webbplats.

Linderås kyrka

Linderås kyrka är belägen mitt i Linderås samhälle och byggdes år 1793. År 1931 restaurerades kyrkan och målades invändigt samt renoverades läktaren så den blev större.

Läs mer om Linderås kyrka Länk till annan webbplats.

Adelövs kyrka

Adelövs kyrka ligger mitt i Adelövs samhälle omgiven av öppna fält. Kyrkan byggdes år 1833 och har under åren genomgått flera omfattande restaureringar. Kyrkan är byggd i nyklassisk stil med en enkel hallkyrka och tunnvalv.

Läs mer om Adelövs kyrka Länk till annan webbplats.

Kontakt

Turistbyrån Tranås direkt

E-post: tourist.office@tranas.se
Telefon: 0140-687 90

Senast publicerad: