- Tranås kommun
- / Jobb och företag
- / Arbeta i Tranås kommun
- / Vikarie
Vikarie
Som vikarie i Tranås kommun gör du en betydelsefull insats. Du får erfarenhet, en väg in i arbetslivet och värdefulla referenser för framtida jobb. Dessutom får du lära dig att ta ansvar, öka din förmåga att samarbeta och utveckla ditt bemötande mot människor.
Lediga tjänster | Sista ansökningsdag | |
---|---|---|
2024-09-30 |
Här kan du läsa om hur det fungerar att arbeta som vikarie och vilka verksamheter du kan jobba i. Du får också information om hur du söker jobb som timvikarie och vad som kan vara bra att tänka på.
Att arbeta som vikarie
I din roll som vikarie förväntar vi oss:
- Att du är tillgänglig för jobb minst två dagar i veckan.
- Att du ser en långsiktighet i ditt arbete hos oss och kan arbeta med god tillgänglighet i minst sex månader framåt.
- Att du kan arbeta i flera verksamheter inom ett område (ex. flera avdelningar eller olika arbetsplatser).
Om du är studerande inom ett område som är relevant för det område där du arbetar som vikarie, kan dina betyg eller antal högskolepoäng komma att påverka lönen. Du blir bokad när det finns ett behov
När du jobbar som vikarie är du kopplad till bemanningscentralen, som bokar in dig på passtider. Du är själv ansvarig för att lägga in tider när du har möjlighet att jobba i vårt vikariesystem. Det är viktigt att du lägger in din tillgänglighet med viss framförhållning, gärna en månad i förväg. Det är också viktigt att du lägger din tillgänglighet så att det passar våra verksamheter t.ex. 07:00-18:00, 15:45-22:00. Det gör att vi enklare kan hitta passtider som funkar för både dig och våra verksamheters behov.
Du blir bokad när det finns behov i verksamheten, alltså när ordinarie personal är sjuk eller är frånvarande av någon annan anledning, eller om det behövs en extra person just den dagen. Bokningar kan komma redan samma dag eller en tid innan. För att jobba hos oss behöver du kunna jobba regelbundet och inte bara någon gång ibland.
Jobba som vikarie på schema under sommaren
Under sommaren har du som vikarie möjlighet att gå på schema när ordinarie personal har semester. Då vet du redan inför sommaren vilka dagar du ska jobba och i vilken verksamhet. Semesterperioden brukar vara från mitten av juni till mitten av augusti.
Våra verksamheter
Stöd och omsorg
I stöd och omsorg jobbar du med personer i olika åldrar med funktionsnedsättning. Du stöttar personer i deras vardag för att de ska kunna leva så självständigt som möjligt. Stödet kan vara både praktiskt och socialt. Vissa behöver mer omvårdnad medan andra behöver stöd i form av att motiveras till att göra aktiviteter under dagen.
Du kan jobba på grupp- och serviceboende, inom socialpsykiatrin, daglig verksamhet eller som personlig assistent. Arbetstiderna är dag, kväll och helg. Du kan jobba dygn med journatt och hos vissa är det vaken natt. På kvällar, helger och nätter får du extra betalt, vilket kallas OB-ersättning.
Äldreomsorg — särskilt boende och hemtjänst
Inom särskilt boende och hemtjänst jobbar du med äldre personer. Du ger stöd till personer så att de kan klara av sin vardag och leva så självständigt som möjligt. Det kan vara både praktiskt och socialt stöd.
På särskilt boende bor personerna i samma hus i var sin lägenhet. I hemtjänsten hjälper du personen i sitt hem. För att jobba i hemtjänsten behöver du kunna cykla och i vissa grupper behöver du även körkort för manuellt växlad bil.
Arbetstider är dag, kväll och helg. Du kan även jobba enbart vaken natt. På kvällar, helger och nätter får du extra betalt, vilket kallas OB-ersättning.
Skola och förskola
Inom skolan kan du jobba som lärarvikarie, på fritids och som elevassistent eller extra vuxen i klassen. Inom förskola kan du vara i barngrupp, i köket eller som lokalvårdare. Som vikarie kan du välja att jobba inom ett eller flera av dessa områden. För att jobba i kök behöver du vara utbildad kock.
Arbetstiderna är dagtid på vardagar.
Börja med att göra en intresseanmälan
Begär utdrag ut belastningsregistret
Om du uppfyller våra förväntningar, är det första steget för att bli timvikarie hos oss att göra en intresseanmälan. Lägg gärna tid på din ansökan och presentera dig väl för att öka dina chanser att få arbeta hos oss och i våra verksamheter.
Intervju och referens
Intervjun sker främst digitalt på teams med Rekryterare. Där vi pratar om våra och dina förväntningar, du får berätta om dig själv och om vad du har gjort tidigare. Vi använder oss av kompetensbaserade intervjufrågor, det innebär att du så konkret det är möjligt kan berätta om situationer som beskriver dina kompetenser.
Efter intervjun tar vi referenser. En referens är en person som ska kunna svara för hur du är i sammanhang där du måste passa tider och ha ansvar för en uppgift. Förbered kontaktuppgifter om du inte redan fyllt i dessa i din ansökan. Fråga din referens om det är okej att du använder den som referens och att vi kan komma att kontakta referensen inom kort. Vi tar inte referenser från nära anhöriga eller bekanta.
Vi ser fram emot din ansökan!
Kontakt
Bemanningscentralen
E-post: vikarie@tranas.se
Senast publicerad: