Stäng sök
Tranås logotyp

Skridskoåkning

Inom kommunen finns det flera möjligheter till att åka skridskor. Du kan åka skridskor i ishallen, på bandyplanen eller på någon av sjöarna runt om i kommunen.

Tranås kommun erbjuder flera möjligheter till skridskoåkning. Du kan åka inomhus i ishallen under tiderna för allmänhetens åkning. Det går också att åka utomhus på spolad plan i Gripenberg och Sommen.

Åka skridskor i ishallen

Kommunens ishall är belägen på Bredstorps idrottsplats. På tiderna för allmänhetens åkning kan privatpersoner åka skridskor i ishallen.

Åka skridskor på bandybanan

Bandybanan är en spolad isbana som ligger på Bredstorps idrottsplan. På tiderna för allmänhetens åkning kan privatpersoner åka skridskor på bandybanan.

Åka skridskor i Gripenberg eller Sommen

I Gripenbergs finns det möjlighet att åka skridskor på en spolad bana i anslutning till skolan i samhället. I Sommen går det att åka skridskor på två platser.

Skridskoåkning på sjöar

När det har varit minusgrader under en längre tid under vinterhalvåret kan det vara möjligt att åka skridskor på sjöar. Innan du ger dig ut på isen bör du ha rätt kunskap, utrustning och sällskap. Tänk på att det aldrig är riskfritt att åka skridskor på sjöar.

Läs om säkerhet på isen hos Friluftsfrämjandet Länk till annan webbplats.

Se isläget i Tranås kommun på Linköpings långfärdsskridskoklubbs webbplats Länk till annan webbplats.

Allmänheten kan åka skridskor i ishallen och på bandybanan under säsong sep-mars.

Tider för allmänhetens åkning

Visste du att du kan spola en egen skridskobana i ditt bostadsområde? Om du bor i Tranås tätort kan du låna utrustning för att spola från kommunen. Kontakta kultur- och fritidsförvaltningen för mer information.

Kontakt

Kultur- och fritidsförvaltningen

E-post: kultur-fritid@tranas.se
Telefon: 0140-683 39

Senast publicerad: