Spontanidrottsplatser

Kommunen har flera spontanidrottsplatser med möjlighet för sport och andra motionsaktiviteter.

Spontanidrottsplatser finns på flera platser i kommunen. På platserna finns det möjlighet att spela basket, fotboll eller andra bollsporter. Det är fritt att vistas på alla spontanidrottsplatser i kommunen och du behöver inte boka in dig.

Ängaryds spontanidrottsplats

I området Ängaryd finns det en spontanidrottsplats som är tillgänglig för alla. Idrottsplatsen ligger på Hagadalsgatan och här finns det möjlighet att utöva olika bollsporter såsom basket, fotboll, innebandy och handboll.

Ängaryds idrottsplats

Ängaryds idrottsplats ligger i Ängarydsområdet och här finns det möjlighet att spela fotboll, volleyboll eller utöva friidrott. Idrottsplatsen används av skolorna i området under dagtid men övrig tid är det fritt för allmänheten att vistas på idrottsplatsen.

Sommens spontanidrottsplats

Sommens spontanidrottsplats ligger i samhället Sommen, norr om Tranås centrum. På spontanidrottsplatsen  kan du utöva bollsporter. Idrottsplatsen är dessutom tillgänglighetsanpassad så att alla kan använda den.

Spontanidrottsplats i Kungsparken

Spontanidrottsplatsen i Kungsparken ligger på Spolgatan i sjukhusområdet. På idrottsplatsen kan du spela basket, fotboll, innebandy och handboll.

Beachvolleybollplan vid simhallen

Bakom simhallen på Frejavägen 2 finns det en sandplan för beachvolleyboll. Här kan både små och stora spela volleyboll i vit sand. Du behöver inte boka in dig.

Beachvolleybollplan i Sommen

Vid badplatsen Lugnalandet i Sommen finns en beachvolleybollplan där allmänheten kan spela volleyboll.

Frejavallen

Grusplanen Frejavallen ligger bakom idrottshuset på Frejavägen 2. På planen kan du spela fotboll, bandy eller andra sporter. På vardagar används grusplanen av Holavedsgymnasiet. Frejavallen används även av Bouleföreningen.

Kontakt

Kultur- och fritidsförvaltningen

E-post:kultur-fritid@tranas.se
Telefon: 0140-683 36

Adress
Storgatan 54
573 32 Tranås

Senast publicerad: