Kulturhändelser

Kultur- och fritidsförvaltningen arrangerar flera återkommande kulturhändelser under året som en del av verksamheten. Det är ett brett utbud av utställningar, musikevenemang, upplevelser och traditionella firanden.

Förutom Musikcaféserien och Kultur- och regnbågsveckan som du kan läsa mer om du tittar i menyn under kulturhändelser, finns ett antal andra återkommande arrangemang.

Paradmarscher

Paradmarscher är ett signum för Tranås. Varje lördag under maj-september förgyller olika musikkårer Storgatans flanörer med sin musik. Musikkårerna kommer från både Tranås, när och fjärran. En tradition som varit kontinuerligt sedan 1992. Hitta aktuella paradmarscher i evenemangskalendern.

Friluftskonserter

Friluftskonster är ett välkommet inslag på de olika utomhusscenerna i juni och augusti i Tranås. Det är en tradition som startade 1980 där främst lokala musikföreningar med orkestrar och körer står för konserterna. Hitta aktuella friluftskonserter i evenemangskalendern.

Traditionella firanden

Tranås kommun arrangerar årligen traditionella firanden såsom nyår, Valborg och nationaldagen. Ibland tillsammans med Tranås Handel, föreningar och studieförbund. Hitta traditionella frianden i evenemangskalendern.

Kontakt

Kultur- och fritidsförvaltningen

E-post: kultur-fritid@tranas.se
Telefon: 0140-681 09, 0140-682 32

Senast publicerad: