Kulturskolan

Kulturskolan har aktiviteter inom musik, dans och teater för barn från 4 år och uppåt. Här finns möjligheten för barn och ungdomar att utvecklas i en kreativ miljö med inspirerande lärare. Välkomna till oss!

I Kulturskolans verksamhet finns det något för alla inom musik, dans, teater och bild. Lär dig spela instrument eller dansa balett. Måla eller ta en teaterkurs! Du hittar hela vårt kursutbud på StudyAlong.

Kurskatalogen är nu öppen!

Se kursutbudet på StudyAlong Länk till annan webbplats.

Evenemang:


Kulturskolans dag 6 juni
Vi avslutar läsåret på Nationaldagen i Folkets park!
Kl 11-14.30

Välkomna!

Kursanmälan och köp av kurs

Anmälan till önskad kurs och köp av kurs sker i kurskatalogen. Om du under köpprocessen ångrar några kurser du valt, trycker du på Ta bort i din kundvagn och kursen tas då bort. Du har möjlighet att korrigera de val du gjort tills du har bekräftat betalningen. Köpet genomförs och är definitivt när du godkänner betalning och full avgift debiteras från startdatum av aktuell, påbörjad kurs.

Kursanmälan och köp av terminskurs är bindande och löper tillsvidare med terminsvis fakturering till dess att du som kund aktivt säger upp din plats. Godkännande av kurs eller instrumenthyra innebär betalningsskyldighet.

Bekräftelse och betalning

När du bokar din plats får du en bekräftelse till din angivna e-postadress med information om plats, dag, tid och lärare. Har du inte fått en bekräftelse via e-post, var vänlig kontakta Kulturskolan.

Köpet genomförs och bokningen är klar när du betalar med valt betalningssätt eller när du godkänner betalning via faktura. Fakturan ska betalas inom 30 dagar. Vid utebliven betalning skickas inkassokrav enligt Inkassolagen. Observera att obetald faktura gäller inte som avbokning.
Vi fakturerar vanligtvis en gång på hösten och en gång på våren.

Ångerrätt

Din ångerrätt gäller under 14 dagar och ångerrätten börjar löpa den dag då köpet genomförs. Meddela Kulturskolan om du vill ångra ditt köp. Du måste meddela Kulturskolan med elevens namn, födelsedatum och ämne eller kurs, det räcker inte att bara meddela läraren.

Ångerrätten gäller inte om du påbörjar kursen inom de 14 ångerrättsdagarna.

Avbokning av plats

Om du under terminens gång bestämmer dig för att sluta på kursen ska du skriftligen meddela Kulturskolan så fort som möjligt. Skicka ett brev eller e-post till Kulturskolan och ange då elevens namn, födelsedatum och ämne eller kurs. Vi återbetalar eller reducerar inte avgiften om du slutar under pågående termin.

Du har rätt att avboka platsen senast dagen före kursen börjar utan extra avgift.

Om en elev inte kommer till de tre första lektionerna på en termin utan att meddela Kulturskolan anser vi att eleven slutat, då avbokas eleven och platsen blir ledig för andra att söka. Platsen måste ändå betalas av eleven som slutat och ingen avgift återbetalas. Om faktura valts som betalningssätt kommer en faktura att skickas.

Sjukdom eller skada

Vid sjukdom eller skada kan platsen avbokas och relevant del av avgiften återbetalas mot uppvisande av läkarintyg. Läkarintyget skickas till Kulturskolan via brev eller e-post.

Terminskurs/kort-kurs

Vid köp av terminskurs gäller avgiften för aktuell kursplats under en termin. Antal lektionstillfällen under en termin kan variera och med lektionstillfälle menas schemalagda lektioner, extra repetitioner, konserter, föreställningar, utställningar och liknande.

Begreppet kort-kurs används för kortare kurser med fastställt antal veckor och lektionstillfällen.

Inställd kurs eller ändrad tid för kurs

Kulturskolan kan tvingas ställa in en kurs och du har då rätt att få tillbaka den avgift du betalat. Om kursstarten skjuts upp mer än två veckor har du rätt att avboka kursen och få tillbaka kursavgiften. Detsamma gäller om Kulturskolan ändrar dag för kursen och du inte längre kan delta.

Inställda kurser eller ändrade tider meddelas via sms eller e-post. Det är därför viktigt att du alltid har aktuella kontaktuppgifter på Min sida i StudyAlong.

Inställda lektioner eller kurstillfällen

När det är möjligt sätter Kulturskolan in vikarie om ordinarie lärare är frånvarande. Kulturskolan kompenserar vanligtvis inte med ytterligare undervisningstillfällen vid inställda lektioner.

Inställda lektioner meddelas via sms eller e-post. Det är därför viktigt att du håller dina kontaktuppgifter aktuella på Min sida på StudyAlong.

Om en elev på grund av sjukdom eller annan orsak inte kan infinna sig till lektion, räknas det ändå som ett lektionstillfälle.

Vill du fortsätta på din kurs även nästa termin?

Då behöver du inte göra någonting! Har du bokat en eller flera terminskurser behåller du respektive kursplats till dess att du aktivt väljer att säga upp din plats. Inför kommande termin skickar Kulturskolan en påminnelse om möjligheten att avboka och säga upp aktuell kurs. Denna påminnelse skickas ut via e-post i god tid före terminsstart.

Priser

Priset för Kulturskolans kurser framgår i kurskatalogen. I kundvagnen visas det totala priset samt eventuella övriga avgifter. Ytterligare betalningsvillkor finns angivet i kundvagnen beroende på vilket betalningssätt du valt.
Instrumenthyra kan tillkomma i de fall det är aktuellt och faktureras under pågående termin.

Till Kulturskolans kurskatalog Länk till annan webbplats.

Vårterminen 2024
Torsdag 11januari - Torsdag 6 juniVad är StudyAlong?

StudyAlong är ett verksamhetssystem framtaget för Sveriges kulturskolor. Det består av fyra delar:

 • kurskatalog
 • administrationsvertyg
 • lärplattform
 • undervisningsmaterial.

Administrera ditt konto på StudyAlong

I kurskatalogen ser du alla våra kurser.

Till kurskatalogen Länk till annan webbplats.

Registrera förälder eller målsman

 1. Välj ett användarnamn och skriv in din e-postadress.
 2. Välj ett säkert lösenord och bekräfta.
 3. Klicka på fortsätt.
 4. Fyll i personnummer och ditt fullständiga namn. Adressen hämtas automatiskt från Skatteverket.
 5. Läs igenom användar- och betalningsvillkor. Klicka därefter på knappen godkänn.
 6. Klicka på registrera.

Lägg till ett konto för ditt barn

 1. Klicka på knappen ”Min sida”.
 2. Klicka på knappen ”Lägg till barn”.
 3. Välj användarnamn för barnet.
 4. Fyll i barnets e-postadress, eller lämna tomt om du vill använda samma adress som för ditt eget konto.
 5. Välj ett säkert lösenord och bekräfta.

Kontakt

Kulturskolan

E-post: kulturskolan@tranas.se
Telefon: 0140-682 31
Adress
Tingsvägen 4
573 35 Tranås

Kontakta en lärare!

Musik:
Anders Gustavsson, Slagverk
Monica Pettersson, Piano
Sanna Ahlér, Fiol
Per Lidgren, Kontrabas, elbas, dragspel
Johan Norberg, Saxofon, klarinett
Christina Olsson, Brassinstrument
Ann-Sofi Ingwalson, Cello
Jakob Palmborg, Gitarr (tjänstledig)
Louise Halldin Hult, Tvärflöjt
Kristin Lillieström, Sång

Dans:
Annika Lindholm Tejfors
Lina Andersson
Kerry-Anne Karlsson (Tjänstledig)
Sara Bergkvist
Tricia Lindholm Tejfors

Teater:
Åsa Tjäder Brodd

Kulturskolans Stödförening
Kulturskolans stödförening drivs av vårdnadshavare till elever i Kulturskolan och finns till för bland annat att stötta upp vid evenemang med till exempel rese- och matkostnader samt elevstipendier.

Ordförande: Erika Wilson Levahn
E-post: erika.levahn@gmail.com
Tel: 073-920 83 56

Sekreterare: Emma Bäckelid Sunbring
E-post: esunbring@gmail.com

Senast publicerad: