Kockutbildning

Utbildningen vänder sig till dig som vill bli kock inom storkök. Vill du arbeta med mat och service så ger denna utbildning dig förutsättningarna att arbeta i branschen.

Utbildningens upplägg

Utbildningen är på 2 terminer. Saknar du kunskaper motsvarande svenska åk 9 måste du läsa svenska kombination med kockutbildningen. Utbildningen är då på 3 terminer.
Du får kunskaper inom restaurang och storkök. Du lär dig traditionell och modern matlagningsteknik. Grundläggande kunskaper inom hygien- och livsmedelskunskap tillsammans med matlagningskunskap ger dig goda chanser till jobb i branschen. Utbildningen ger dig dessutom ökad arbetslivserfarenhet och du får möjlighet att, under handledning, få yrkeskunskaper på en arbetsplats. Vi går igenom grunderna i servering,
service och bemötande och du får träna på att skapa smakfull och näringsriktig mat.

Kurser

Kurser som ingår i utbildningen

Ämne

Antal poäng

Hygien

100 poäng

Livsmedel och näringskunskap

100 poäng

Branschkunskap inom restaurang och livsmedel

100 poäng

Service och bemötande 1

100 poäng

Matlagning 1—3

500 poäng

Mat och dryck i kombination

100 poäng

Specialkoster

100 poäng



Förkunskaper

SFI D eller motsvarande.

Efter utbildningen

Det råder goda arbetsmöjligheter inom branschen och avslutad utbildning kan leda till arbete både inom den privata och offentliga sektorn. Du kan exempelvis arbeta som kock inom storkök, på restaurang eller laga mat på en förskola.

Ansök till utbildningen

Har du frågor om utbildningen, kontakta våra studievägledare. Utifrån dina tidigare betyg tittar vi på vad du har för möjligheter att nå de mål du har.

 

Ansökan Kock Länk till annan webbplats.

Kontakt

Studie- och yrkesvägledare Vux Tranås


SFI och grundläggande kurser:

Pia Samuelsson

E-post: pia.samuelsson@tranas.se

Telefon: 0140-68449

Telefontid: Onsdagar kl. 10-12

Dropin-tid: Måndagar kl. 10-12


Gymnasiekurser och yrkesutbildningar:

Jenny Afzelius

E-post: jenny.afzelius@tranas.se

Telefon: 0140-68871

Telefontid: Måndagar kl. 13-15

Dropin-tid: Tisdagar kl. 12.30-14.30

Senast publicerad: